co mě oslovilo bo co mi připadá cestou...

Předsevzetí

24. 12. 2013 10:09
Rubrika: Nezařazené

1. Abych se uchránil chvatu a zaujetí, vezmu si ke každé činnosti                             raději více času než méně.

2. Protože mám vždy více práce než času k ní a protože mě to poznání činí úzkostlivým a chvatným, nebudu se dívat na práce, které mám dělat, ale na čas, který mám vyplnit. Vyplním jej tak, abych neztratil ani okamžik, začnu vždy pracemi nejdůležitějšími a nebudu se znepokojovat pro práce, které jsem nemohl udělat.

 

Klenotník cení více nejmeší kousek démantu než několi safírů, tak i Boha více oslavuje naše vroucí láska než dobročinnost k velkému počtu duší na škodu našeho vlastního duchovního pokroku. Bůh, jenž se stará o vedení jediného srdce, v kterém vládne, víc než o přirozené řízení celého vesmíru neb o světskou vládu všech států (P.Lallemant, Doct.Spirit.), žádá si této harmonie v naší horlivosti.

On často raději zničí dílo, které by mohlo duši jím zaujaté překážeti v rozvoji lásky.

Zlý duch naopak neváhá všemožně podporovat povrchní výsledky, aby tím brzdil pokrot apoštolské duše ve vnitřním životě. Jeho nenávist snadno vystihuje, čím by mohl být Ježíš Kristus více oslaven. Aby zničil jediný démant, rád připouští několik safírů.

                                                    z knihy Duše veškerého apoštolátu                                                            od J.B.Chatuard O.C.R.

Zobrazeno 308×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio